“Ik zet mij in voor een gezonde en duurzame omgeving waarin bewuste keuzes gemaakt worden”.

Als werktuigbouwkundig ontwerper ben ik sinds 2015 werkzaam bij Valstar Simonis en betrokken bij diverse projecten. Ik ben een breed inzetbaar persoon en vind het leuk als integrale, duurzame ontwerper adviezen te geven. De verbinding zoeken met alle betrokken partijen, het ontwerp- en uitvoeringsteam, en toewerken naar een duurzaam eindresultaat waar de opdrachtgever zich goed bij voelt, daar ligt mijn kern. Het creëren van een duurzame en gezonde omgeving is voor mij een standaard uitgangspunt. Met de keuzes die gemaakt worden in het ontwerp- en uitvoeringsproces ligt daar de nadruk op en probeer ik te overtuigen waarom juist die keuze voor de hand ligt.

Omdat ik BREEAM Expert en WELL AP ben, heb ik uitgebreide tools om dit te implementeren in mijn eigen ontwerp, dat van mijn collega’s en dat van het ontwerpteam.

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool Utrecht en heb mijn kennis voor de installatietechniek praktisch opgedaan en via een verdieping door het volgen van de opleiding TVVL luchtbehandeling. De kennis die ik heb voor het maken van bijvoorbeeld werktuigbouwkundige berekeningen, het ontwerpen in BIM, het begeleiden van BREEAM-trajecten heb ik opgedaan in de praktijk en door het volgen van cursussen en opleidingen.

Op het moment ben ik betrokken bij projecten waar de duurzame en gezonde ambitie hoog ligt. Begeleiding en toepassing van het BREEAM en/of WELL systematiek is mijn doel. Daarnaast ben ik betrokken bij onder andere projecten van de Wageningen University & Research in de richting van de energietransitie en bij duurzame nieuwbouw en renovatie van karakteristieke panden in de binnenstad van Amsterdam.