We worden allemaal steeds ouder. Dat willen we in goede gezondheid doen. Toch zijn de verschillen in het land nog groot. Zo is het verschil in levensverwachting tussen laag opgeleiden en hoogopgeleiden maar liefst 7 jaar. Het aantal jaren die in goede gezondheid worden doorgebracht verschilt tussen deze twee groepen zelfs 17 jaar! En dat in Nederland.

Samen met een aantal marktpartijen onder leiding van DID Vastgoedontwikkeling, ontwikkelen wij woonconcepten op het gebied van healthy ageing, onder de naam Wonen is meervoud. We focussen hierbij op een woonvorm waar je actief en gezond oud kunt worden is meer dan een gezonde woning of een gezonde woonomgeving. Gisteren hebben wij een seminar georganiseerd om de urgentie en noodzaak te duiden. Met ruim 50 geïnteresseerden vanuit zorginstellingen, gemeenten maar ook vastgoedspecialisten en –beleggers kregen we vanuit verschillende perspectieven de opgave voorgespiegeld. Vanuit het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool, Zonnegroep Amstelland, Bouwinvest en de gemeente Huizen werd de opgave van vier verschillende oogpunten belicht. Vervolgens werd vanuit de gemeente Utrecht en Atelier Dutch nader ingegaan over de initiatieven en ervaringen in Nederland en daarbuiten. Tot slot sloot de Hanzehogeschool af met een korte toelichting op promotieonderzoek over onder andere evidence based ontwerpen en virtual reality.

Wonen is Meervoud is een initiatief van DID Vastgoedontwikkeling. Samen met Atelier Dutch, RECC en De Wijde Blik werken wij vanuit Valstar Simonis om het concept om te komen tot een gezond maar ook energieneutraal woonconcept. Kijk op www.wonenismeervoud.nl voor meer informatie of neem contact op met Theo de Boer.

Wonenismeervoud_P