Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort is genomineerd voor de BREEAM Awards 2019, een internationale prijs voor duurzame gebouwen. Het in aanbouw zijnde collectiecentrum van museum Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed dingt mee in de categorie Publieke sector (ontwerp) en neemt het op tegen vijf projecten uit het Verenigd Koninkrijk en een project uit Noorwegen. Op 4 maart 2019 wordt in Londen de winnaar bekendgemaakt.

Het ontwerp voor het CC NL behaalde in oktober 2018 een BREEAM Outstanding-certificaat met een score van meer dan 90%. Dat is het hoogste duurzaamheidslabel voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het CC NL biedt vanaf eind 2020 onderdak aan 675.000 objecten van de vier erfgoedinstellingen die niet permanent in musea tentoongesteld worden. Naast een plek voor optimaal beheer en behoud van deze rijkscollecties, wordt het een studiecentrum voor onderzoekers en studenten. Collega-musea zijn er welkom voor bruiklenen.

Valstar Simonis is (mede)verantwoordelijk voor de installaties en het installatietechnisch ontwerp. Naast Ingenieursbureau Valstar Simonis bestaat het ontwerpteam uit de volgende partijen; architectenbureau Cepezed en de ingenieursbureaus Peutz en ABT.

Valstar Simonis adviseert ook ù graag op het gebied van duurzame en gezonde gebouwen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Jacques Mol: 070 – 307 22 22.

28 januari 2019

Artist impressions: Ontwerp CollectieCentrum Nederland ©CCNL