Op 7 december jl. vond in de Jaarbeurs in Utrecht de BIM Praktijkdag installatie plaats en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over BIM binnen de installatiebranche. In het gevarieerde programma stond de praktijkervaring en de projecten centraal. Vele voorbeelden en inzichten hebben de revue gepasseerd. Als BIM-pionier mochten wij op deze dag natuurlijk niet ontbreken!

BIM en AFAS Experience Center

Jurrian van Roon, adviseur van Valstar Simonis, heeft samen met Just Architects laten zien hoe wij met behulp van BIM bij project AFAS Experience Center beter hebben kunnen samenwerken met onze actieve opdrachtgever. Vanaf de start van het project hebben wij onze opdrachtgever volledig kunnen betrekken door het ontwerp zichtbaar te maken in BIM. De opdrachtgever is dusdanig enthousiast over deze manier van kennis delen, dat hij zelf de nieuwbouw van het kantoorpand middels BIM heeft gepresenteerd aan zijn medewerkers.

BIM-model komt tot leven

Tijdens de pauzes lieten Edwin Asselman en Risja van Leeuwen, beide BIM coördinator bij Valstar Simonis, de bezoekers ervaren hoe men virtueel door een BIM-model kan lopen met een VR-bril. Een statisch ontwerp wordt op deze manier echt een realtime beleving.

We vonden de BIM Praktijkdag 2017 geslaagd en kijken uit naar de volgende editie!