In het kader van kennisdeling zijn wij met het voltallige bureau op bouwbezoek geweest bij het in aanbouw zijnde VU|O2. Het VU|O2 is het nieuwe onderwijs- en onderzoeksgebouw van de VU, aan de Boelelaan in Amsterdam. De architect Pieter Walraad (EGM Architecten) heeft de architectonische visie gepresenteerd, waarna wij een rondleiding kregen van architect en ons eigen projectteam.

Wat een imposant gebouw. De hal op de begane grond is immens, hier kan men de contouren van de in aanbouw zijnde collegezaal al zien. Wij vervolgden onze weg naar de 13e verdieping alwaar een heus laboratoriumhotel (ML-3) in aanbouw is. Het uitzicht vanaf de verdieping is fraai, men kan door het glazen dak kijken tot op de begane grond. Op sommige plekken is het maximale uit het gebouw en de installaties gehaald, omdat onderwijsfaciliteiten zich kenmerken door soms hoge concentraties zuurkasten. Dit betekent veel voor de luchtbehandeling!

De toekomst voor de gebruikers van VU|O2 

Na een ochtend laboratoriumpraktijk genieten van een lekkere lunch in het zonnetje op het dakterras, met in de achtergrond een mooi uitzicht op de skyline van de Amsterdam Zuid-As. Dat wil toch iedere student.