Tijdens het Nationaal BREEAM Congres 2019 (organisator Dutch Green Building Council)  heeft de TU Eindhoven het officiële oplevercertificaat ‘BREEAM Outstanding’ voor universiteitsgebouw Atlas in ontvangst genomen. De overhandiging vond uiteraard plaats in het Atlasgebouw zelf. De mooie eindscore is vastgesteld op 96,01% en is daarmee:

#7 duurzaamste gebouw wereldwijd

#3 meest duurzame gebouw van Nederland

#1 duurzaamste onderwijsgebouw wereldwijd

BREEAM Congres 2019 in gebouw Atlas, TU Eindhoven, met uitreiking certificaat voor meest duurzame onderwijsgebouw ter wereld, door Annemarie van Doorn (DGBC) aan Nicole Ummelen (CvB TU/e)

 

Het gerenoveerde gebouw Atlas (voorheen Hoofdgebouw) van de TU Eindhoven opende officieel haar deuren op 21 maart jl. Het intregrale, multidisciplinaire ontwerpteam Team RSVP tekende voor het buitengewoon duurzame renovatieontwerp. Team RSVP was samengesteld uit Team V (architect), Valstar Simonis (installatieadvies) Van Rossum (constructeur) en Peutz (bouwfysica en duurzaamheid). De duurzaamheidsexperts van Team RSVP hebben tijdens het ontwerp nauw samengewerkt met onderzoekers van de TU/e, zodat het Hoofdgebouw werd ingericht als living lab (door Intelligent Lighting Institute) voor onderzoek naar innovatieve en duurzame technieken.

Atlas is het onderkomen van de faculteit Industrial Design, de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences, het universiteitsbestuur en de ondersteunende diensten. Het originele gebouw, ontworpen door architect Van Emden, stamt uit 1963, heeft zestien bouwlagen en heeft een vloeroppervlak van 44.000 vierkante meter.