De nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft is gereed. De gebruikers hebben bezit genomen van het mooie, state of the art, onderwijs- en onderzoeksgebouw. Valstar Simonis vond dit een mooi moment om een prachtige 3D-print van een deel van de techniekruimte, te overhandigen aan de directie Facilitair Management en Vastgoed van de TU Delft.

Het nieuwe TNW-gebouw huisvest voor het overgrote deel zeer geavanceerde laboratoria voor de afdelingen Bionanoscience, Chemical Engineering en Biotechnologie. De installaties voor de laboratoria zijn dan ook niet alledaags. Enerzijds kunnen het gebouw en de installaties extreem hoogwaardig, specifiek onderzoek mogelijk maken. Aan de andere kant is het totaal ook zo flexibel en veranderbaar bedacht en gebouwd dat de toekomstige ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek prima gefaciliteerd kunnen worden.

Vanaf het Definitief Ontwerp is het gehele ontwerp voor alle installaties volledig uitgewerkt in BIM. Het ontwerpmodel is gelijktijdig door alle ontwerpende partijen gevuld en later gebruikt door de uitvoerende bedrijven. En het model vormt nu de basis voor het onderhoud en de exploitatie.

John Kalkman en Theo de Boer hebben de 3D print overhandigd aan Anja Stokkers (directeur Facilitair Management en Vastgoed), Silvy Leijh (manager projecten) en Janneke Kamstra (projectmanager Nieuwbouw TNW).

TNW-Maquette_P