Begin 2019 is gestart met de voorbereidingen van de transformatie van het voormalige ABN Amro-gebouw aan de Kneuterdijk in Den Haag. Het oorspronkelijke historische pand, naar het ontwerp van architect H.F. Mertens uit 1923, is in de jaren negentig van de vorige eeuw grotendeels gesloopt, verbouwd en uitgebreid, maar de imponerende voorgevel met veel ornamenten bleef behouden en daarmee is ook de belangrijke, cultuurhistorische architectuur bewaard gebleven.

Bij dit prestigieuze project, gelegen in het hart van de Haagse binnenstad, komen twee expertises van Valstar Simonis samen; ervaring met de transformatie van gebouwen en kennis van de hotelsector. Speciale aandacht binnen deze opdracht is het circulair bouwen en wordt er goed gekeken naar het hergebruik van materialen.

Daarnaast is het in dit luxe hotelsegment uiterst belangrijk dat er niet wordt ingeboet op comfort. Valstar Simonis is verantwoordelijk voor het realiseren van innovatieve en intelligente systemen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de beveiliging, het slim aansturen van de verlichting, het realiseren van klimaatinstallaties, waarbij continue een afweging moet worden gemaakt tussen functionaliteit en gebruiksgemak voor de hotelgasten. Bovendien is de bedrijfszekerheid van alle installaties uitermate belangrijk.

Binnenkort zal het pand worden getransformeerd tot een fraai hotel met 220 kamers. Aan de Kneuterdijk komt het eerste VOCOtm hotel in Europa, onderdeel van InterContinental Hotels Group, een hotelketen in het luxe segment.

Na de zomer van 2019 starten de eerste bouwwerkzaamheden en eind 2020 zullen de eerste gasten verwelkomd worden.