The Flow eerste nieuwbouwproject met Well Platinum-certificaat

Het dynamische en ultragezonde kantoorgebouw The Flow heeft onlangs het WELL-certificaat Core v2 Platinum gekregen van het International WELL Building Institute (IWBI). Alle samenwerkingspartijen zijn bijzonder trots op dit prachtige resultaat.


MVSA Architects | Foto: Patrick Coerse

De initiatiefnemers van dit concept, MVSA Architects en ToBeDeveloped ontwikkelden een duurzaam pand (met BREEAM Excellent certificering) waar het welzijn van de gebruiker centraal staat. Een van de ambities bij het ontwerp van het gebouw was de realisatie van een gebouw waar mensen optimaal kunnen focussen, presteren én ontspannen. Een WELL Building Standard sloot naadloos aan bij deze ambitie. In nauwe samenwerking met onder andere DGMR, MVSA en Valstar Simonis is succesvol toegewerkt naar een WELL Platinum-niveau waarmee het een aantoonbaar gezond kantoor is geworden.

Het multi-tenant kantoor is gesitueerd in De Amsterdamse Houthavens met prachtig uitzicht over ’t IJ. De zwarte diamantconstructie bestaat uit 6 lagen (totaal ca. 7000 m2 bvo) met, naast kantoorruimte, een 50 vierkante meter groot ledscreen, een dakterras, fitnessruimte met sauna en hammam. Daarnaast zijn er diverse slimme en duurzame innovaties toegepast zoals gezichtsherkenning en sensortechnologie. Valstar Simonis ontwierp de technische installaties.