Op 26 juni jl. is de bouw gestart van de Y-torens voorheen bekend als project Overhoeks. De skyline van Amsterdam wordt verrijkt met twee iconische torens langs het IJ. Valstar Simonis heeft het ontwerp gemaakt voor alle gebouwinstallaties in dit prachtige project.

De Duitse hotelketen Maritim Group zal de hoteltoren (579 kamers) en het congrescentrum (met een capaciteit van 5.000 bezoekers) gaan uitbaten. Naast de 4-sterren hotelkamers zal het hotel ook beschikken over een skybar met adembenemend uitzicht, een unieke welness- en fitnessruimte en natuurlijk uitmuntende service. Maritiem Amsterdam wordt een van de grootste congreshotels van Europa en het vlaggenschip congreshotel voor Maritim Hotels wereldwijd.

De tweede toren zal ruimte bieden aan een breed scala aan appartementen (ca. 250) van diverse afmetingen inclusief penthouses. De woontoren is opgezet volgens een flexibel bouwconcept waardoor de grootte van de appartementen in een later stadium kunnen worden bepaald. Wonen in de op één na hoogste woontoren van de stad zal dankzij het fantastische uitzicht, de moderne bouw en de balkons, een unieke ervaring zijn.

Bekijk hier de projectsheet.