Op 14 november aanstaande opent het Radiotherapiecentrum West van het Haaglanden Medisch Centrum haar deuren voor de eerste patiënten.

Vrijdag 4 november jl. bezochten wij met het gehele bureau het Radiotherapiecentrum. Er werd nog druk apparatuur ingeregeld en de laatste hand gelegd aan de inrichting. Maar het resultaat mag er al zijn. Architect Rob Bouwmeester van De Jong Gortemaker Algra heeft het bezoek ingeluid met een presentatie over zijn visie en de totstandkoming van het ontwerp. Gevolgd door een korte presentatie van onze adviseurs Wilfried van Mierlo en Jurrian van Roon over de installatietechniek.

Wanneer je het gebouw betreedt, wordt je verrast door een serene rust en zeer veel daglicht. De oud bouw van Antoniushove is door middel van een glazen sluis verbonden met het Radiotherapiecentrum. Hierna betreedt je de ruimte met ontvangstfuncties en poliklinische spreekkamers. Verder bevinden zich op de begane grond zes ruimten voor lineaire versnellers en één ruimte voor brachytherapie. De gesloten bestralingsruimten zijn verspreid over de begane grond en zo gesitueerd dat daglicht tussen de bestralingsruimten tot diep in het gebouw kan doordringen. De bestralingsruimten dienen tevens als draagstructuur voor de bovenliggende vloeren.

De twee bovenverdiepingen zijn bestemd voor personeel met onder andere plannings-, vergader- en kantoorruimten.

De rondleiding door het gebouw werd afgesloten in de centrale hal van het ziekenhuis (ook aan dit deel van het ziekenhuis heeft Valstar Simonis een bijdrage geleverd). Hier hebben wij nog genoten van een maaltijd en gezellig met elkaar het interessante projectbezoek (en de week) afgesloten.

RCWest_bijeenkomst_P