Van 30 mei t/m 1 juni heeft de grootste vastgoed beurs in Nederland, de Provada, weer plaatsgevonden. Valstar Simonis stond samen met OZ architecten, Van Rossum constructeurs en DVP bouwmanagement op een gezamenlijke stand.

Op de stand was de 3D-print van het nieuwe gebouw voor AFAS Software een mooie blikvanger. Wij hebben deze 3D-print laten maken (uit het BIM-model) door Cad2Reality. Naast een mooi beeld van de gevel en het gekromde dak, is in de 3D-print doorsnede ook goed te zien hoe de gebouwinstallaties in het gebouw opgenomen zijn. Dit geeft een mooi “inkijkje” in de complexiteit van een goed geïntegreerd ontwerp. De 3D-print staat op dit moment in de hal van ons kantoor in Rijswijk.

Ook hebben wij onze bezoekers op de stand de mogelijkheid geboden om via een VR-bril door een 3D BIM-model van een van onze projecten te wandelen. Wanneer je de VR-bril opzet waan je je daadwerkelijk in het model. Je kunt via deuren andere ruimten betreden en zelfs de trappen of liften gebruiken. Dit was voor veel bezoekers een heel bijzondere ervaring. Die VR-mogelijkheden bieden wij steeds meer aan onze opdrachtgevers aan.

Het was een goedbezochte en positieve beurs, waar wij weer veel relaties gesproken hebben en nieuwe contacten hebben opgedaan. Wij willen onze bezoekers bedanken voor hun bezoek aan onze stand en de leuke gesprekken. En iedereen is van harte welkom op 1 van onze kantoren om de 3D-print en de VR-mogelijkheden te bekijken!