De directie van Valstar Simonis is verheugd te kunnen vertellen dat de Management Buy Out succesvol afgerond is. Hieronder vindt u het persbericht van donderdag 26 februari 2015. Voor nadere informatie zijn Wilfried van Mierlo, Jacques Mol en Theo de Boer altijd bereikbaar.

Eind 2014 heeft voormalig groot aandeelhouder Jan van Melle zijn belang in Valstar Simonis B.V. verkocht aan de huidige directie: Wilfried van Mierlo, Jacques Mol en Theo de Boer. Het advies- en ingenieursbureau is hiermee volledig in handen gekomen van de directie en medewerkers.

Met deze Management Buy Out kan de directie haar lange termijn strategie voor een zelfstandig Valstar Simonis verder invullen. Het participeren van een aanzienlijk aantal medewerkers is een belangrijk kenmerk waarmee Valstar Simonis voor de lange termijn haar onderscheidende kennis en ervaring kan waarborgen. Algemeen Directeur Wilfried van Mierlo: "Wij stimuleren medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen in en voor ons bedrijf. Daardoor ontstaat een sterke vorm van onderlinge loyaliteit".

Valstar Simonis B.V. is een onafhankelijk installatieadvies en ingenieursbureau dat werkt aan comfort, veiligheid en duurzaamheid van de gebouwde omgeving. Met 75 medewerkers, verdeeld over vijf vestigingen in Nederland, werkt Valstar Simonis voor veel opdrachtgevers in de publieke en private sector. Het gaat daarbij vooral om verpleeg- en ziekenhuis-projecten, onderwijs-gebouwen en kantoren. Vanuit een jarenlange ervaring zijn diverse renovatie en gebouwtransformatie producten ontwikkeld waarbij multifunctionaliteit en "verduurzaming" van bestaand vastgoed de boventoon voert.

Valstar Simonis heeft de laatste maanden enkele grote, nieuwe opdrachten verworven. Voorbeelden hiervan zijn de renovatie van het hoofdgebouw van de TU/e (Eindhoven), de nieuwbouw van congreshotel Overhoeks (Amsterdam) en de nieuwbouw van het super duurzame onderwijsgebouw Pulse! van de TU Delft.