Trots melden wij dat onze inzending, het gelijkstroom(DC)net in het onderwijsgebouw Pulse van de Technische Universiteit Delft, genomineerd is voor de Vernufteling 2016.

Het DC-net zorgt ervoor dat door de zonnecellen opgewekte gelijkstroom direct, dus vrijwel zonder energieverliezen gebruikt kan worden voor laptops, tablets, smartphones, verlichting en noodverlichting binnen dit onderwijsgebouw. Daarnaast geeft een DC-net een besparing op materialen (bijvoorbeeld zware transformatoren) en het vereenvoudigt de overstap naar intelligente elektriciteitsnetwerken, de zogenaamde “smart grids” die in de toekomst opwekkers en gebruikers van elektriciteit met elkaar verbinden en de vraag en aanbod van elektrisch vermogen in balans houden.

De Vernufteling is een gezaghebbende prijs die jaarlijks uitgereikt wordt  aan het ingenieursbureau dat het meest innovatieve project heeft ontwikkeld. Deze toonaangevende prijs is een initiatief van NLingenieurs.

Net als de andere genomineerden hebben wij een korte promotiefilm gemaakt over ons vindingrijke project. Vanaf 15 februari a.s. kan iedereen een stem uitbrengen op zijn favoriet. Naast de juryprijs is er namelijk ook een publiekprijs waarbij het meeste aantal stemmen doorslaggevend is. Op 16 maart 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Dag van de Ingenieur.

Klik hier om het filmpje te zien en een stem uit te brengen.