Op 5 april jl. is de eerste paal van de nieuwbouw van het Prins Claus Conservatorium geslagen.

Het Prins Claus Conservatorium heeft de wens om al haar activiteiten vanuit één locatie te organiseren, waarbij tevens voldoende ruimte wordt gerealiseerd voor de nieuwe masteropleiding “Master of Music”. Ook spelen het vergroten van de zichtbaarheid en herkenbaarheid een grote rol. Om het profiel Muziek en Maatschappij beter tot uiting te laten komen is een meer open aanzicht van het gebouw noodzakelijk. De nieuwe open entree en een upgrading van het plein voor het conservatorium maken een interactie met de stad en de wijk mogelijk.

PCC-2Het ontwerp biedt het conservatorium een nieuw centraal hart waar volop plaats is voor activiteit en ontmoeting, waarbij jazzcafé, foyer en kantine in elkaar overlopen. De nieuwe Singelzaal wordt het uithangbord van het gebouw, gelegen direct boven de entree met een groot venster op de stad. Het ontwerp maakt tevens een nieuwe entree mogelijk, namelijk het Jazzcafé, waardoor het onderwijsgebouw ook ‘s avonds uitnodigend en open is, zoals een echte ontmoetingsplek. De uitstraling van de gevel combineert ritme met een rijke gelaagdheid, passend bij de functie van het conservatorium, waardoor het Prins Claus Conservatorium een krachtige en herkenbare uitstraling krijgt.

Dit is een van de eerste projecten, die met inbegrip van gebouwinstallaties, aardbevingsbesteding is ontworpen.

Livestream: http://bouw.webcam.nl/hanze/conservatorium/