Het hoofdgebouw van de TU/e, Atlas, heeft de Dirk Roosenburgprijs 2019 in de wacht gesleept. Deze architectuurprijs van de gemeente Eindhoven wordt tweejaarlijks uitgereikt. Het betreft zowel de juryprijs als de publieksprijs. De renovatie is ontworpen door TEAM RSVP bestaande uit Team V Architectuur, Van Rossum, Valstar Simonis en Peutz.

Volgens de jury kenmerkt het project zich door “de bijzondere aandacht voor duurzaamheid en een heldere en krachtige architectuur en is het visitekaartje van de transformatie van de TU/e Campus tot een open science park van internationale allure”. Team RSVP “combineert respect voor de architectuur van Van Embden met innovatieve en gedurfde architectonische ingrepen”, aldus het juryrapport.

Het gebouw opende officieel in maart jl. haar deuren en is getransformeerd naar een van de meest duurzame scholen ter wereld. Eerder dit jaar heeft de TU Eindhoven het oplevercertificaat ‘BREEAM Outstanding’ in ontvangst genomen met een mooie eindscore van 96.01%. Enkele features van het gebouw zijn de slimme glazen gevel, een gezonde werkomgeving, heel veel daglicht en innovatieve energiezuinige systemen voor verwarming, verlichting en zonnepanelen.
De Dirk Roosenburgprijs is vernoemd naar de architect (1887 – 1962) die veel in opdracht werkte voor Philips. Zo ontwierp hij de Witte Dame, de Philips Bedrijfssschool Kastanjelaan, het Natlab op Strijp-S en was nauw betrokken bij het ontwerp van de Lichttoren.